Sportvasten:
Burn Fat, Fuel energy!

Overgewicht, energiedips, zin in zoetigheid? Maak dan switch naar vetverbranding. Mensen die vooral vet verbranden zijn beter beschermd tegen het krijgen van overgewicht.

Iedereen kan switchen van suiker- naar vetverbranding dankzij onze wetenschappelijke combinatie van vasten en sporten. Samen met een Sportvastencoach train je je lichaam om deze metabole switch te maken. Onder begeleiding bouw je je voeding af, waarna je 3 dagen gaat (sap-)vasten in combinatie met intensieve beweging (20-30 minuten per dag) en ondersteund door speciaal ontwikkelde voedingssupplementen.

Na 10 dagen heb je een oermechanisme in de stofwisseling geactiveerd, de switch gemaakt van suiker- naar vetverbranding en ben je een paar kilo afgevallen. Je voelt je energieker en fitter!

• Met de combinatie van vasten en sporten activeer je oergenen die je vetverbranding en energiestofwisseling aansturen.

• Het resultaat is een snelle verlaging van je vet – vooral ook het ongezonde vet in je buikholte – en een switch van suiker naar vetverbranding

• Door de verhoogde energiestofwisseling blijf je verder afvallen, gaat je vitaliteit omhoog en verbeteren je duursportprestaties

• De extra energie zorgt er ook voor dat je met de juiste trainingsprikkels meer spiereiwit aanmaakt.

Sportvasten supplementen

In 4 stappen

Hoe werkt Sportvasten by Optimizers Academy?

Stap 1

Meld je aan

Meld je hier aan voor Sportvasten. Jouw Sportvastencoach neemt binnen 48 uur contact met je op om het programma en de startdatum met je door te spreken.

Stap 2

Sportvasten – De voorbereiding

Sportvasten by Optimizers Academy is een speciaal ontwikkelde kuur met persoonlijke begeleiding door jouw coach. In het Sportvasten pakket zit het Sportvasten boek en het speciale supplementenpakket voor de komende tien dagen. Met jouw coach spreek je het voedingsschema door en krijg je de boodschappenlijst.

Stap 3

Sportvasten – Make the switch

Hierna ga je aan de slag met je kuur. Je bouwt in 3 dagen af naar de vasten-dagen, en hierna bouw je in 4 dagen weer op naar ‘normaal”. Door de combinatie van vasten en sporten, maakt jouw lichaam de switch van suiker- naar vetverbranding en krijg je meer energie en verlies je gewicht en omtrek.

Stap 4

Onderhoud programma: Keep the switch

Na tien dagen heb je de kuur afgerond. Je voelt je fit en licht. Deze resultaten wil je blijven vasthouden. Dit doe je door blijvend één dag per week te vasten met behulp van de supplementen minikuur “Keep The Switch”. Met Keep The Switch onderhoud je eenvoudig jouw resultaten.

“Ik ben wat meer thuis en dan eet je toch sneller ’foute’ dingen. Dan doe ik een tiendaagse ’kuur’, zoals Sportvasten. Het pakt je overtollige vetcellen aan en laat je goede cellen weer efficiënter werken.”

Marianne Timmer, coach, drievoudig olympisch kampioen en enkelvoudig wereldkampioen sprint –

Waarom Sportvasten?

Een ongezonde leefstijl resulteert vaak in een gebrek aan energie, focus en overgewicht. De combinatie van te weinig beweging en en niet de juiste, vaak ongezonde maaltijden, laat de balans tussen calorie inname en calorie verbranding de verkeerde kant opslaan. We worden dikker, wat resulteert in tal van lichamelijke ongemakken, weinig tot geen energie en een grotere kans op ernstige ziekten. Diëten werken vaak maar tijdelijk en de kans op meer kilo’s dan ervoor is groot. Je creëert het zogenaamde “jojo-effect”.

Sportvasten is een bewezen methode om duurzaam meer energie te krijgen, je leefstijl te verbeteren en gewicht kwijt te raken. Het geheim is de ‘metabolic switch’. Hierbij gaat je lichaam over van het verbranden van suikers naar het verbranden van vetten. Dit bereik je door met minimale koolhydraat inname in combinatie met dagelijks 20-30 minuten te sporten.

Sportvasten groep
optimaal vitaal - anti stress pakket suplementen

Verbruik vet in plaats van suiker
De gedachte hierachter is dat door op een vrijwel lege maag te sporten je lichaam je koolhydraatreserves opmaakt. Zodra deze ‘op’ zijn ga je vanzelf opgeslagen vet verbranden. Door dit gedurende tien dagen te doen worden je spieren en lever getraind en bewust gemaakt om voortaan bij inspanning vet in plaats van suiker te verbruiken.

Hoe werkt het?
Ons moderne voedingspatroon is te veel gericht op koolhydraten en dan met name snelle suikers (snoep, frisdrank, witte graanproducten, cruesli). Wanneer je vervolgens gaat sporten gaat je lichaam als eerste deze suikers verbranden. Aan het verbranden van vetten komt je lichaam vaak niet eens toe. Wil je (blijvend) afvallen en gezonder leven dan zal je minder koolhydraten moeten eten en meer eiwitten en goede vetten.

Sportvasten is de ideale manier voor ondernemers om een optimale start te realiseren voor het creëren van jouw gezonde(re) leefstijl

Sportvasten zorgt ervoor dat jij de switch maakt van suikerverbranding naar vetverbranding. Na de “training” van 10 dagen ben je echter niet klaar. Door middel van het Keep the Switch programma zorg jij voor een duurzaam na-traject.

Dit betekent enerzijds dat je nog steeds de voordelen van je 10-daagse kuur ervaart, zo neemt je spiermassa na 10 dagen nog toe en je lichaamsvet nog steeds af. Daarnaast krijgt je een grote mentale boost, de ideale reset gecreëerd door jezelf, om een gezondere leefstijl te gaan hanteren.

Niet alleen ben je nu fysiek tot veel meer in staat, ook mentaal ben je nu ijzersterk. Er is sprake van een hyperfocus en doordat je deze 10-daagse uitdaging hebt volbracht ben je mentaal onoverwinnelijk.

Hier maak jij dan ook gebruik van en start direct met jouw nieuwe, gezonde(re) leefstijl, die jij gaat volhouden!

Door middel van ons Keep the Switch programma, zorg jij ervoor dat je de switch behoudt. Dit kan bijvoorbeeld door één van onze mini-kuren.

Daarnaast kan jij verschillende leefstijlschema’s voor jou op maat laten maken! Je behoudt hierbij je coach en gaat samen een periode aan de slag om jouw leefstijl te blijven verbeteren op de gewenste gebieden.

Jouw coach voorziet je van deskundig advies en ontwikkelt met jou en voor jou een leefstijl protocol. Hierbij wordt gekeken naar je huidige eet-, rust- en beweeggewoontes en wordt een verbeterplan opgesteld dat jij stapsgewijs kan implementeren in jouw dagdagelijkse routines.

Het programma is geschreven door ondernemers voor ondernemers. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om vanuit gezondheid te ondernemen. 
Want een goede gezondheid zorgt voor energie en energie zorgt voor betere resultaten.

Het grote voordeel van het Sportvasten programma van de Optimizers Academy is dat jij als ondernemer gewoon kan blijven ondernemen zonder dat je last ondervindt van de dip die regulier vasten met zich meebrengt.

Je hoeft dus geen rekening te houden met je agenda en krijgt wel de gewenste resultaten!

Extra Optimizers voordelen

Optimizers Academy vult andere Sportvasten programma’s aan door naast de vele voordelen van Sportvasten juist ook in te zetten op het bewust worden en vasthouden van de juiste, gezonde leefgewoontes. Hierdoor blijven je lichaam en geest ook na de vastenperiode sterk en gezond en leid je een gelukkiger leven.

Zo krijg je, aanvullende aan het Sportvasten van ons het programma “Fit door gewoontes”, exclusief geschreven voor Sportvasten. Hierin ga jij met jezelf aan de slag door te ontdekken wat voor jou gezonde gewoontes zijn en hoe je ze implementeert in jouw dagdagelijkse routine. Tevens leer jij hoe je op een simpele manier jouw ongezonde gewoontes kan afleren of vervangen.

Om het helemaal compleet te maken ontvang je nu ook tijdelijk de cursus “Journalen – De snelweg naar persoonlijke groei” t.w.v. €249,- helemaal GRATIS. Hierin word je meegenomen in wat journalen voor jouw leven kan betekenen.

Door tijdens het Sportvasten te journalen, houd jij precies bij welke voordelen wanneer optreden en hoe jij je hierbij voelt. Dit is uiterst waardevolle informatie om op een later tijdstip gebruiken om jouw leefstijl te optimaliseren. Hoe je dit doet leer je in dit complete “Sportvasten-programma” van de Optimizers Academy.

 

Als kers op de taart, of in ons geval als fruitschaal achteraf, krijg je nog een éxtra beloningvoor het afronden van je Sportvasten periode. Je mag namelijk kiezen uit één uitgebreid uitgewerkt overzicht van onze gezonde gewoontes op basis van één van onze pijlers.

Het Optimizers icoon bestaat uit de volgende 3 pijlers:

  • Gezonde voeding
  • Voldoende beweging
  • Voldoende rust

Na het afronden van het Sportvastenprogramma krijg jij de keuze uit één van deze modules te downloaden. Vraag voor meer info en advies aan je Sportvasten Coach.

Ook kan jij bij inschrijving direct gebruik maken van de Optimizers Community. Een exclusief online platform met gelijkgestemden, waar jij terecht kan voor het stellen van vragen, het vinden van antwoorden en allerlei extra gezonde informatie.