De wetenschap achter Sportvasten

Wat schuilt erachter?

Sportvasten by Optimizers Academy is jouw kickstart naar een gezondere levensstijl

Het verbetert je lichaamssamenstelling door een combinatie van vasten, sporten en stimulerende voedingssupplementen. Vanuit een oermechanisme in de energiestofwisseling zet je alles ‘aan’ om te switchen naar maximale vetverbranding, een betere energieproductie en daarmee de basis voor spiermassagroei, schreef Professor de Lange in Faseb.

Je ‘body composition’ is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk, maar vooral voor je gezondheid, vitaliteit en anti-aging. Om een optimale lichaamssamenstelling te verkrijgen moet je vet omzetten in energie en die energie gebruiken om spiermassa en spierconditie op te bouwen. Vooral het vet in je buikholte, de oorzaak van o.a. diabetes en een verzwakt immuunsysteem, wil je verlagen.

De lichaamssamenstelling kan zuiver gemeten worden met een DEXA scan, een röntgenapparaat dat door universiteiten en topsportcentra gebruikt wordt. Fittergy heeft een eigen DEXA scan die gebruikt wordt voor wetenschappelijk onderzoek zodat we ons programma altijd kunnen optimaliseren.

De effectiviteit van Sportvasten by Optimizers Academy is recent wetenschappelijk aangetoond in het vooraanstaande wetenschapelijke tijdschrift Human Kinetics Journal. Deze publicatie vind je hier: ‘Short-Term, Combined Fasting and Exercise Improves Body Composition in Healthy Males’.

Erasmus MC

Sportvasten wetenschap

Hoe werkt sportvasten?

Stap 1

Met de combinatie van vasten en sporten activeer je oergenen die je vetverbranding en energiestofwisseling aansturen.

Stap 2

Het resultaat is een snelle verlaging van je vet – vooral ook het ongezonde vet in je buikholte – en een switch van suiker naar vetverbranding.

Stap 3

Door de verhoogde energiestofwisseling blijf je verder afvallen, gaat je vitaliteit omhoog en verbeteren je duursportprestaties.

Stap 4

De extra energie zorgt er ook voor dat je met de juiste trainingsprikkels meer spiereiwit aanmaakt.

Sportvasten natraject


Keep The Switch

Met het Keep The Switch natraject kun je gemakkelijk jouw Sportvasten resultaten onderhouden. Eens per week een dag vasten en sporten creëert het ideale ritme voor onderhoud van al je resultaten.

Na de 10-daagse Sportvastenkuur, krijg je van je Optimizers Coach een persoonlijk protocol om je switch in stand te houden. Je hoeft niets te veranderen aan wat je nu al doet qua eetpatroon of sport intensiteit. Hierdoor is het Keep The Switch natraject gemakkelijk vol te houden!

“Ik ben wat meer thuis en dan eet je toch sneller ’foute’ dingen. Dan doe ik een tiendaagse ’kuur’, zoals Sportvasten of de Vegan Flex. Het pakt je overtollige vetcellen aan en laat je goede cellen weer efficiënter werken.”

– Marianne Timmer, coach, drievoudig olympisch kampioen en enkelvoudig wereldkampioen sprint. –

 

Historie

Drs. Remco Verkaik

“Tijdens mijn onderzoek als wetenschapper observeerde ik de opmerkelijke verschillen in fitheid en vetpercentage bij verschillende sporters. Onderzoek en samenwerking met andere wetenschappers en trainers resulteerde uiteindelijk in de ontdekking van een oermechanisme dat, indien geactiveerd, een switch geeft naar een optimale energiestofwisseling en vetverbranding.

Door voortdurend nieuw wetenschappelijk onderzoek te doen, o.a. met het Erasmus MC, de Sportuniversiteit van Keulen en de Universiteit van Caserta, hebben wij het meest innovatieve bewezen en snelst werkende lifestyle programma ontwikkeld: Sportvasten by Optimizers Academy!”